Radio Oostvaart

gesprek van de dag
tussen mens en dier
in buurt, natuur
en bij de boer

Wat is VodcastEsther Polak, de kunstenaar van dit project, maakt drie weken lang een vodcast. Elke dag gaat zij bij mensen langs, de eerste week in de Oostvaardersbuurt, de tweede week in het aangrenzend agrarisch gebied (bij boeren) en de derde week in de Oostvaardersplassen. Van de opnames die zij maakt, maakt ze een vodcast. Wie precies wil weten waar de opnames over gaan, kan het best bij 'het project' kijken. (link)

Vodcast

Een vodcast is een soort tv-uitzending die je niet via de televisie binnenkomt, maar via de computer. Het voordeel is dat iedereen kan kijken wanneer het uitkomt. Dus niet om zeven uur 's avonds omdat dat zo geprogrammeerd is, maar wanneer jij wilt. Dat kan op deze site.

Als je een video-mp3-speler hebt (bijvoorbeeld een iPod video) kun je het filmpje ook daar op bekijken. In dat geval kun je niet alleen kijken wanneer je wilt, maar ook waar. In de rij bij de supermarkt, thuis op het balkon of in de trein. In dat geval moet je de vodcast downloaden.Vodcast downloaden

Om deze vodcast te downloaden, heb je een speciaal programma nodig, bijvoorbeeld iTunes. iTunes opent vanzelf, bij andere programma's moet je de feed uit de voorpagina kopiren,  naar het podcast-programma gaan, en de feed toevoegen op de manier die voor dat programma nodig is. Op deze manier komen de nieuwe filmpjes elke dag vanzelf binnen!
Esther zet elke dag een nieuwe aflevering van Radio Oostvaart op de site. Dat kan 's ochtends zijn, maar ook later op de dag.


© Radio Oostvaart - Museum De Paviljoens - mail webmaster - Top van de pagina