Radio Oostvaart

gesprek van de dag
tussen mens en dier
in buurt, natuur
en bij de boer

De kunstenaarKunstenaar Esther aan het werk. In voorbereiding op het project Radio Oostvaart, interviewt zij boswachter Teun.

Vijf vragen

Het snelst leer je iemand kennen, als ze iets over zichzelf vertellen. Daarom vijf vragen aan Esther Polak, de kunstenaar.

Esther, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik heb Kunstacademie gedaan in Den Haag, daar leerde ik klassiek schilderen. Toen al hield ik van landschapsschilderijen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om landschap te verbeelden op een manier die in deze tijd past. Met een ezeltje de natuur in is leuk, maar het kan moderner. Radio Oostvaart is ��n van de opties: middels vodcast de omgeving vastleggen.

Hoe is Radio Oostvaart ontstaan?

Museum de Paviljoens en de gemeente Almere nodigden mij uit om na te denken over de Oostvaardersbuurt. De bijzondere ligging viel me direct op en het leek me leuk dat in kaart te brengen. Ik ben gaan nadenken over hoe ik dat zou kunnen doen. Een heel belangrijk verschil tussen de gebieden, is hoe mensen er met dieren omgaan, terwijl in alle drie de gebieden dieren heel belangrijk zijn. In de buurt hebben mensen huisdieren. Op het platteland zijn er bijvoorbeeld koeien of eenden en in het natuurgebied de Oostvaardersplassen draait alles om wilde dieren.

Wat verwacht je van Radio Oostvaart?

Ik hoop heel erg dat de mensen uit de omgeving zullen kijken naar de verschillende manieren van omgaan met dieren tussen de gebieden. Daarnaast zijn we hard bezig Radio Oostvaart bekend te maken in het buitenland en ik hoop dat we vanuit de hele wereld bezoekers kunnen krijgen.
Esther neemt geluiden op in natuurgebied Oostvaarderplassen.

Hoe ga je Radio Oostvaart aanpakken?

Ik ga in het gebied verblijven, elke week in een ander gedeelte. Ik denk wel dat ik me er thuis ga voelen. Hopelijk kom ik veel te weten over de buurt, het platteland en de natuur.  Ik ga ��n week in de Willem de Vlaminghstraat wonen. Ik ga daarna bij ��n van de boerderijen mijn caravan neerzetten en ik mag in de laatste week op een geheime plek in de Oostvaardersplassen overnachten. Heel spannend! Ik hoop dat ik 's nachts herten hoor burlen, hun bronsroep. Dat schijnt heel bijzonder te zijn�

Hoe wil je dat mensen Radio Oostvaart beleven?

Ik hoop dat ze nieuwsgierig worden en elke dag even kijken, net als dat je naar het journaal kijkt. En dat ze enthousiast worden en het doorvertellen aan anderen.

Meer weten over Esther Polak? Surf dan naar Stichting Beelddiktee,
www.beelddiktee.nl
© Radio Oostvaart - Museum De Paviljoens - mail webmaster - Top van de pagina