Radio Oostvaart

gesprek van de dag
tussen mens en dier
in buurt, natuur
en bij de boer

05.09.06

This text is replaced by the Flash movie.

Poezen laten de hond uit

Als Jeanet de hond uitlaat, lopen haar poezen Basje en Pippie graag mee. Het clubje loopt dan heel netjes naast elkaar en kijkt af en toe om, net als Jeanet.

Permalink | Reacties (4) | Categorie: Buurt

Reacties Correspondenten

Afbeelding Secondant

Kieko Hirano

Ik vond het zo leuk om Jeanet en haar dieren te bekijken. Ze zegt dat het uitlaten van de honden iets unieks is en daar ben ik het mee eens.

Ik zelf heb nog nooit katten achter het baasje aan zien lopen, wanneer die de hond uitliet. Maar ik heb ook alleen een hond.

Als ik haar uitlaat zien we soms wel katten, maar die rennen meestal weg. Eén keer viel een kat mijn hond aan, mijn hond was zo bang! Hebben de dieren van Jeanet wel een goede relatie met elkaar?

Reacties

Het leuke verhaal van Jeanet herinnert mij aan mijn eerste kat Shaffy. Deze grote zwarte kater met witte snorharen is helaas al vroeg aan mishandelng dood gegaan, maar behalve muizen, een gele kanarie en marmotjes was hij m'n eerste knuffelhuisdier. En wat voor een, ik kon met deze kater gaan wandelen in het bos (niet aangelijnd!) en dan rende hij gewoon met me mee. Ook liep hij wekelijks met me mee naar het einde van de straat waar ik op de lagere school zat. Pas met m'n andere katten, eerst Ot en Sien die ik als kittens kreeg toen ik elf jaar oud was en twintig jaar later de bejaarde besjes Bo en Crumpy, die ik kreeg omdat hun baasje emigreerde naar Zuid-Afrika, besefte ik pas goed hoe uitzonderlijk het is dat een kat zo goed als een hond luistert zodat je ermee kunt gaan wandelen.

Gepubliceerd door Minou @ 22.09.06

heel leuk om te zien dat de katten ook echt mee lopen we hebben zelf 3 katten en een hond

Gepubliceerd door karin (karin164@hotmail.com) @ 09.09.06

Ik kom zelf uit Alphen aan den Rijn en ik dacht even dat ik 1 van de weinigen was die de katten op sleeptouw nam bij het uitlaten van mijn hond. Ik heb een jackrussel-mixje en 14 katten.
Onze katten Lazy en Nozy zijn standaard van de partij bij elke wandeling van de hond. Verder wisselen de andere katten elkaar af. De ene keer lopen we met 7 katten rond, de andere keer met 10. Een gezellig boel dus en vooral leuk voor de buren (?!). Eerlijk gezegd: ze vinden het geweldig om te zien en omdat we standaard-uitlaattijden hanteren, staan sommige buren al buiten te wachten of schuiven de gordijnen weer open om de Parade voorbij te zien komen.

Gepubliceerd door Nanette (prummie@hotmail.com) @ 08.09.06

Wat leuk om even mee te mogen kijken met Jeanet en haar persoonlijk band met haar dieren.
Zelf woon ik ook in de Oostvaardersbuurt en ik vind het heerlijk om katten lekker te zien rondstruinen en baasjes die hun honden uitlaten.
Ik heb twee katten en ik geniet elke dag van hun gezelschap.

Gepubliceerd door Linda @ 07.09.06

© Radio Oostvaart - Museum De Paviljoens - mail webmaster - Top van de pagina