Radio Oostvaart

gesprek van de dag
tussen mens en dier
in buurt, natuur
en bij de boer

07.09.06

This text is replaced by the Flash movie.

De hond als thermometer

Als mijn kinderen ziek worden gaat Bimbo, die grote, bij de slaapkamerdeur zitten piepen. Als ik ga kijken blijkt het kind koorts te hebben. Of oorontsteking...

Permalink | Reacties (2) | Categorie: Buurt

Reacties Correspondenten

Afbeelding Secondant

Diny Frauenknecht

Het is interessant om vanuit Nigeria te kijken naar de clips. Ik geef veel om onze 2 honden, maar geloof niet dat ik hen de hele dag zo vertroetel als de mensen in de clips. Onze honden zijn toch in de eerste plaats waakhonden, hoewel dat wel eens voor dilemma’s zorgt: ik ben bang om de waakhonden alleen rond het huis achter te laten, omdat we in een gebied wonen mensen graag hondensateetjes eten! Er zijn zelfs 'hondenlokkers' actief die honden ontvoeren. Onze honden hoeven nooit te worden uitgelaten, ze zijn altijd buiten (en mogen overdag ook in huis zijn als ze willen). Als ze willen spelen, plukken ze zelf een sinaasappel van de boom en gooien die voor mijn voeten. De meeste mensen om ons heen zullen niet begrijpen dat je zoveel om een dier kunt geven, ‘huisdieren hebben hier een hele andere functie: ze worden gehouden voor de slacht, om te waken of om ratten te vangen. Ik ken nauwelijks mensen waar honden in huis mogen komen, hoewel het niet ongebruikelijk is om kippen te houden in huis. Reden is waarschijnlijk dat honden zich wel redden in de regen en kippen toch enige bescherming nodig hebben tegen de elementen; bovendien is het goedkoper om kippen in huis te nemen dan om een kippenhok te bouwen!

Afbeelding Secondant

Inga Racinska, Letland

Honden en de ara. Beide vodcasts deden me denken aan mensen en hun behoefte om met dieren te communiceren. Honden, katten, ara's, ratten, ze houden van ons en wij kunnen ook ontzettend gek zijn op hun. Als je het zo bekijkt is het eigenlijk triest om naar de wereld te kijken, waar de gewone leefomgeving van dieren juist wordt vernietigd door mensen in naam van 'ontwikkeling'.

Op hetzelfde moment zien we dat zelfs in de meest ontwikkelde landen, dus ook in Nederland, mensen geen behoefte hebben aan ontwikkeling, maar aan communicatie - met de natuur en dieren. Inga Racinska

Reacties

toppie dat ik mn buurtjes nu eens op tv en internet heb gezien hihi

groetjes van Natasja

Gepubliceerd door Natasja (phanathi@hotmail.com) @ 09.09.06

Leuke jack russel en die andere honden ik heb er ook 3 engelse stefert,schitzu,mopshondje groetjes van mij en me zusje succes met je hondje's.

Gepubliceerd door cella (@) @ 08.09.06

© Radio Oostvaart - Museum De Paviljoens - mail webmaster - Top van de pagina