Radio Oostvaart

gesprek van de dag
tussen mens en dier
in buurt, natuur
en bij de boer

08.09.06

This text is replaced by the Flash movie.

Een kus voor Tommie

De rat van Anouar heet Tommie. Hij is pas zeven weken oud en vandaag gaat hij mee naar school.

Permalink | Reacties (2) | Categorie: Buurt

Reacties Correspondenten

Afbeelding Secondant

Mark Muilwijk

Ik vond het leuk om te zien hoe Anouar om gaat met zijn huisdieren, de liefde die hij voor de dieren heeft is geweldig. Mijn idee over het houden van een huisdier, als boerenzoon, verschilt van hetgeen ik zie op de meeste vodcasts. Als ik bijvoorbeeld een konijn, hamster of rat in zo'n klein hokje zie zitten vind ik het wel eens zielig dat deze dieren zichzelf zo slecht kunnen ontwikkelen. Een konijn graaft tunnels en kan tamelijk hard hollen, dingen die het dier in het hokje niet ontplooit.
Boeren houden dieren op een andere manier dan stadsmensen, boeren gaan vaak wat nuchterder om met dieren, vertroetelen ze wat minder, maar zorgen wel dat ze een goed leven hebben. De gemiddelde Canadees is vrijwel vergelijkbaar met de gemiddelde Hollandse huisdierhouder. Hier zijn namelijk ook grote dierenwinkels met een grote variŰteit aan voedingswaren, dierenhuizen en speelattributen, net als in Nederland.

Groetjes uit Canada,

Mark Muilwijk

Reacties

Leuk om te zien dat kinderen zo met hun dieren omgaan er is dus nog liefde voor dieren. en wat leuk dat er zo'n buurwebsite bestaat. misschien is er ook wel een link te maken met voorlichting van een dierenarts en waar je ook vrgen kunt stellen. Groten vanuit zwolle van een oudere luisteraar. Dick

Gepubliceerd door Dick Bakker (dickbakker@home.nl) @ 10.09.06

heel erg leuk filmpje/intervieuw.
vond het erg leuk om naar te kijken.

groetjes van Natasja

Gepubliceerd door Natasja (phanathi@hotmail.com) @ 09.09.06

© Radio Oostvaart - Museum De Paviljoens - mail webmaster - Top van de pagina