Radio Oostvaart

gesprek van de dag
tussen mens en dier
in buurt, natuur
en bij de boer

12.09.06

This text is replaced by the Flash movie.

De eendjes doen een hazeslaapje

Het is prachtig. Ik kan ook best op een hoop stro gaan zitten en gewoon van die eenden genieten.

Permalink | Reacties (1) | Categorie: Boer

Reacties Correspondenten

Afbeelding Secondant

Diny Frauenknecht

Vandaag een reactie namens n van onze werknemers die ik wegwijs maak op het internet. Op de site van Radio Oostvaart laat ik haar de clips downloaden en bekijken. Haar eerste reactie is: 'Allemaal vlees, die dieren zouden hier opgegeten worden'. Ook denkt ze dat de katten zwanger zijn omdat ze veel dikker zijn dan de katten die je hier ziet. Dat je in Nederland katten en honden als huisdier hebt, wist ze al, maar ratten?

Haar tweede reactie op de clips over mensen met huisdieren is: 'er zijn dus nog meer mensen die zo tegen hun dieren praten!' Ik schreef vorige week in een reactie dat wij onze honden niet zo vertroetelen als de mensen in de filmpjes. Volgens haar praten wij echter precies zo tegen onze honden.

'De mensen in de clips houden zo veel van hun dieren en de huisdieren worden niet opgegeten', zegt ze verbaasd, 'importeren jullie in Nederland al het vlees dat gegeten wordt?' Ik laat haar de clip van de boer met de eenden zien omdat ik heb begrepen dat de eenden gefokt worden om opgegeten te worden. Ze vindt het prachtig om te zien dat iemand die op commercile wijze eenden fokt, ook erg veel om zijn dieren geeft.

Diny Frauenknecht

Reacties

Fijn dat er positieve aandacht komt voor boeren. Dat is precies wat ik ook wil bereiken op mijn site. www.ikbenboerin.nl Het boerenleven op een goede, realistische manier onder de aandacht brengen is belangrijk, zeker nu het een hype begint te worden!
De filmpjes zijn echt uit het hart van de boeren gegrepen. En dat is knap, want ik weet dat het moeite en tijd kost om mensen zo dichtbij te krijgen! Compliment aan de maakster.

Gepubliceerd door Martine Kruider @ 16.09.06

© Radio Oostvaart - Museum De Paviljoens - mail webmaster - Top van de pagina